Realizam carti si reviste cu interior tipar la 1 culoare sau policromie pe suport de hartie offset de 70-80g/mp, volumetric sau carton lucios sau mat de 115-150g/mp si coperta pe carton cretat lucios sau mat de 250-300g/mp, tipar policromie.
Coperta poate fi plastifiata mat sau lucios ori mat cu lacuire selectiva. Asamblarea se face prin brosare cu termoclei la cald sau capsare.
In cadrul tipografiei functioneaza si editura Teocora, astfel incat pentru cartile si revistele pe care le editam si tiparim putem acorda ISBN, respectiv ISSN.
Cartile, asimilate cu lectura, au un rol important in formarea si educarea tinerilor deoarece largesc orizontul de cunoastere, ajutand la dezvoltarea acestora din diferite puncte de vedere. Lectura e buna pentru dezvoltarea capacitatii de a comunica bine cu persoanele din jurul nostru si de a mentine activ un vocabular coerent fara greseli gramaticale.
Euro Print Company vine in sprijinul autorilor cand vine vorba de realizarea grafica a copertii si de printarea efectiva a cartii.
Coperta unei carti este aproape la fel de importanta ca si titlul cartii. In principiu, ea ar trebui sa reprezinte toate ideile si continutul cartii si sa ilustreze foarte bine actiunea. Ea are rolul de a crea un impact vizual al titlului si deseori prin coperta cartea atrage atentia potentialilor cumparatori. Daca ar fi sa vedem din perspectiva anumitor cititori, “titlul si coperta fac toata cartea… in acestea doua trebuie cumva inclus tot subiectul cartii pentru ca la urma urmei cititorul care vrea sa isi cumpere o carte noua nu va sti ce scrie in ea si nici nu va sta sa rasfoiasca primele 50 de pagini in librarie ca sa isi faca o idee despre carte.“
O revista este un mijloc vizual de comunicare a ideilor, iar abordarea vizuala (design-ul) si cuvintele lucreaza impreuna pentru a imbunatati procesul de comunicare.
Elementele design-ului sunt: caracterul, ilustratiile, hartia, cerneala, fotografia, culoarea, aranjamentul paginii; toate acestea sunt mijloace prin care se comunica idei si de aceea toate implica un proces de decizie. Toate comunica ceva, deci este important sa ne gandim ce spun ele de fapt cititorului.
Trebuie avuta mereu in minte combinatia tuturor acestor elemente si cum lucreaza impreuna.