Carti de vizita

Sa parcurgem impreuna cateva informatii ce va pot ajuta in momentul in care vreti sa creati singuri o carte de vizita. Pentru anumite caracteristici de care trebuie sa tineti cont, vom incerca sa va oferim mai multe variabile/variante pentru care puteti opta. Probabil este inutil sa mai subliniem importanta unei carti de vizita – este practic cel mai folosit instrument in lumea afacerilor…

Incepem prin a mentiona natura informatiilor ce trebuie cuprinse in cartile de vizita. Incercati sa va limitati la: nume si prenume, logo, denumirea firmei sau a afacerii, numar de telefon, email si website. Sigur ca dorim sa cuprindem cat mai multe informatii; de exemplu pe spatele cartii de vizita se poate pune o mica harta cu locatia sau un program de lucru daca business-ul o cere, poate scurta insiruire a serviciilor sau gamei de produse oferite si exemplele pot continua... Insa trebuie sa alegeti cu grija daca aveti cu adevarat nevoie de "incarcarea" cartii de vizita cu alte informatii decat cele esentiale.

Daca tot am facut trimitere la verso-ul cartii de vizita, aici parerile printre experti sunt impartite: unii spun ca aceasta trebuie sa ramana alba, simpla, pentru a da cartii de vizita o linie curata, minimalista, nu va ridica costul acesteia, plus ca verso-ul poate fi folosit uneori de cel interesat (ce primeste cartea de vizita) sa treaca informatii suplimentare (un al doilea numar de telefon, un produs special, o idee dintr-o discutie avuta etc.). Bineinteles, avem si o alta ideologie si anume aceea ca nici un spatiu de pe cartea de vizita nu trebuie lasat neutilizat, informatiile ce pot fi trecute pe spate uneori pot face diferenta pentru un potential client. Care este parerea noastra asupra acestui aspect, poate va intrebati… Ei bine, consideram ca fiecare carte de vizita trebuie gandita individual, pentru unele vom utiliza ambele fete, pentru altele doar una.

Cat de plina de culoare sa fie o carte de vizita? Sigur, puteti alege o varianta complet colorata, cu un puternic impact vizual (culori vii, aprinse, poate un fundal ce iese in evidenta etc.), insa daca mergeti pe acest drum recomandam cu tarie sa aveti “ochi” pentru culori, nuante, contraste etc. Exista si varianta cu una sau doua culori fade, fundal alb clasic - varianta care, realizata corect, va fi la fel de apreciata - vor fi scoase in evidenta informatiile, logo-ul sau alte aspecte ce le doriti evidentiate. Sau, de ce nu, pot fi facute diverse combinatii intre aceste variante.

Logo-ul este cel mai important element vizual al cartii de vizita, este “inima” acesteia, este primul lucru ce iese in evidenta cand privim o carte de vizita si sunt mari sanse sa fie singurul lucru ce va ramane intiparit in memoria unei persoane dupa ce va baga respectiva carte de vizita in buzunar…

Referitor la forma cartii de vizita – avem din nou doua perspective: una clasica si anume aceea ca trebuie sa fie dreptunghiulara, sa aiba o forma standard (50x90mm), “perfect fit” in portofel sau in port-carduri; insa de ce sa nu fim mai creativi… formele atipice (carti de vizita ovale, triunghiulare sau orice alta forma) vor avea un impact major din punct de vedere vizual.

Scurte recomandari:

- pastrarea unei distante de minim 4mm fata de marginile cartii de vizita

- design-ul trebuie realizat la o rezolutie de 300dpi pentru a asigura o calitate maxima a imaginilor

- asigurati-va ca aveti un font de o marime suficienta pentru o corecta lizibilitate

- daca vreti sa scoateti in evidenta diverse informatii, recomandam sa optati pentru utilizarea formei bold a fontului ales

- alegeti/folositi carton de calitate, iar taierea cartilor de vizita trebuie facuta pe aparate specializate

- verificati de doua ori informatiile trecute pe cartea de vizita inainte de a le da spre printare (mai ales daca ati comandat o cantitate mai mare)

In ceea ce priveste realizarea unei carti de vizita, circula ideea cum ca “Minimalism is the key” – asa sa fie oare? Va lasam pe dumneavoastra sa decideti!

Daca dispuneti de cateva cunostinte de grafica, de un program de grafica si daca aveti timpul necesar de ce sa nu incercati sa faceti propriile carti de vizita? Lucrul la ele va fi placut, relaxant, iar rezultatul final va fi creatia voastra…

Insa daca doriti carti de vizita cu adevarat profesionale, apelati cu incredere la un graphic designer cu experienta. Bineinteles, departamentul nostru de creatie grafica va sta la dispozitie.

Va dorim mult succes.